Produkt najgorszy pod względem wartości odżywczych
Zastanawialiście się kiedyś nad tym, co ma najmniej wartości odżywczych? Odpowiedź nie należy do najłatwiejszych, ponieważ każde jedzenie jest w jakimś stopniu odżywcze. Ważniejsze jest to, w jaki sposób zostanie dodane do naszej codziennej diety.
Weźmy np. takie chipsy. Są one dość dobrym źródłem witaminy C. Sto gramów przekąski zawiera jej w sobie 4 miligramy, co stanowi 10% dziennego zapotrzebowania. Niestety chipsy zawierają przy okazji ogromne ilości tłuszczu. Tak więc, aby przyswoić z nich 40 miligramów kwasu askorbinowego, należałoby zjeść ich kilogram. W ten sposób dostarczylibyśmy sobie także 2750 kalorii oraz 140 gramów tłuszczu.
Unikaj tych grup produktów, jeśli dbasz o szczupłą sylwetkę i swoje zdrowie
Dziś przedstawimy Wam 4 produkty (czy też grupy produktów), które naszym zdaniem powinniście wykreślić w pierwszej kolejności ze swojego jadłospisu, jeśli cokolwiek chcecie zmienić w swojej diecie i stanie zdrowia na lepsze.Dobrą drogą do zachorowania na chorobę wieńcową jest także zjadanie półfuntowego cheeseburgera w towarzystwie dużych frytek i zapijanego mlecznym koktajlem. Takiego zdania jest doktor Tim Lobstein. Jest on żywnościowym autorytetem i współkierownikiem w Food Commission. Napisał także książkę zatytułowaną Fast Food Facts. Lobstein twierdzi, że równie groźne dla naszego zdrowia są zapiekanki serowe, pieczona golonka, żeberka pieczone po chińsku oraz tłusta wieprzowina.
Jeśli już chcemy pójść na fast fooda najlepiej będzie zamówić sobie pizze z dużą ilością dodatków, ale małą ilością sera. Dostarczymy w ten sposób naszemu organizmowi białko oraz wapń. Jednym ze zdrowszych fast foodów jest również kebab. Oprócz białka i wapnia jest on źródłem żelaza, cynki i witamin.
Komo - czwartek, 26 października 2017, godz. 09:24
a poźniej to odchudzanie albo co efektywniejsze korzystnie ze specjalistycznych klinik estetycznych, aby zrzucić kilogramy. Najlepiej nie wcinać fastfoodów :)